Tak naprawiają u Korczyka

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Guguś
    L&K
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1212

Amen

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Uważam, że żaden radca prawny nie poniżył się do tego poziomu, aby anonimowo pisać na forum.
      Niech oficjalnie na piśmie ustosunkuje sie do oczernianiania na forum ASO Korczyk.
      Jak będzie rozprawa dorzucę cegiełkę do kosztów adwokata.

Na końcu poczęstować Panią radca prawny koszem owocków. :szeroki_usmiech
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Zamieszczone przez radca_prawny
        Ponadto używanie sformułowań które poniżają, obrażają lub narażają inne osoby na utratę zaufania potrzebnego dla danego rodzaju działalności , stanowi przestępstwo pomówienia z art. 212 kodeksu karnego i podlega karze grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. W razie skazania za to przestępstwo Sąd może dodatkowo orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
        Ustalenie osoby ukrywającej się pod danym nickiem nie stanowi żadnego problemu dla organów ścigania.
        Szanowna Pani Mecenas,

Zwracam Pani uwagę na brzmienie art. 27 pkt. 7 kodeksu etyki radcy prawnego:

Radca prawny nie może w swych zawodowych wystąpieniach grozić postępowaniem karnym lub dyscyplinarnym.

Komentarz

Dzień dobry :-)

W piękne niedzielne popołudnie wchodzę na forum OCP. Patrzę i ku mojemu zdziwieniu wątek o odpadającym lakierze ma 6 stron. A jak przeczytałem wypowiedź jakiegoś radcy prawnego to o mało nie spier... się z krzesła.

W woli wyjaśnień. Sprawa w sądzie jaką ASO Korczyka wygrało to jest o nie zapłacony VAT od faktury z naprawy i ok 700 zł za wypożyczoną fabię na czas naprawy. Jak dostawałem fabię to Pan z lakierni mówił że to gratis, czuje się zrobiony w balona - nie zapłacę. Po odebraniu samochodu po naprawie miałem tydzień na zapłaceniu VAT-u. Na drugi dzień zauważyłem odrapane śruby drzwi i błotnika. Ubity lakier na słupku, szyba tylna przyklejona niechlujnie. Poprawiali to kilka dni później z odklejającą się listwą włącznie. Listwę przykleili klejem do szyb a starszy Pan z lakierni pędzelkiem na taborecie malował zadrapania na zawiasach i śrubach. Nie sądzę żeby taki był standard Skody. Kilka dni później wybierałem się podjechać zapłacić zaległy VAT i za wypożyczenie auta. W drodze do ASO odpadła i wygięła się listwa metalowa z nad tylnej bocznej szyby. Ta którą wcześniej przyklejali. To przelało czarę goryczy i powiedziałem zdecydowane ASO KORCZYK STOP.

Moja Octavia ciężko pracuje. Ma w tej chwili 60 000. Ja mam pracę poza domem. Czasem tygodniami mnie nie ma. W domu jestem w soboty i niedziele. Już podjąłem decyzję że te poprawki zrobię na własną rękę w innym ASO Skody który ma lepsze opinie. Dostaną fakturę za naprawę i dopiero wtedy pewno wybiorę się złożyć cywilny przeciwko ASO Korczyka.

Kiedy zadzwoniłem na lakiernię Korczyka w marcu powiedzieć jak pięknie mi próg polakierowali miły Pan zapraszał mnie na ustalanie czyja to może być wina i oczywiście o VAT się upomniał.

Znam się na autach i potrafię znaleźć różnicę między lewą a prawą stroną mojej Octavi. Jakoś nie potrafię się zmusić do przekazania do tego ASO mojego auta do naprawy. Za ten VAT jest około 4000 zł, tyle mam zapłacić, sprawa do komornika trafiła. Nie dam do czasu aż auto będzie odpowiadało standardom naprawy Skoda.

Sam sobie to naprawię. Wstępną wycenę dostałem na 3000, doliczyć muszę jeszcze spadek wartości auta. Trzeci lakier to nic dobrego, drugi raz wklejana szyba to robi niedobry efekt. Dopiero potem wystąpię do ASO Korczyka o zwrot wydatków za naprawę tego co oni zepsuli.

Jakby mieli honor to lawetę przysłali by po to auto niezależnie gdzie wtedy jestem, naprawili by, dali 2 lata gwarancji a zaległy VAT powinien kierownik lakierni zapłacić.

Fajnie jest jak robią tak z "Panek Jasiem" który swoje złe doświadczenia powie tylko żonie. W dzisiejszych czasach są fora na których puchną opinie o produktach i usługach.

Boli ich 3000 nie zapłaconego VAT-u od Pana Zycha? Jak ludzie zaczną czytać ten wątek nikt nie będzie naprawiał auta u nich i problem VAT-u zniknie.

[ Dodano: Nie 22 Maj, 11 19:56 ]
          Mogły one bowiem powstać również w wyniku uszkodzeń mechanicznych czy nieprawidłowej eksploatacji pojazdu.
          Pewno to przez pył po wulkanie.
          Jak widać Sąd nie miał żadnych wątpliwości co do jakości tych usług…
          A sąd widział auto? Byłem na rozprawie? Ta rozprawa dotyczyła jakości wykonanych prac?
          stanowi przestępstwo pomówienia z art. 212 kodeksu karnego i podlega karze grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
          Uwaga! cytuję: "Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu"
          Ustalenie osoby ukrywającej się pod danym nickiem nie stanowi żadnego problemu dla organów ścigania.
          To ja! Mikołaj Zych z Twardorzeczki

[ Dodano: Nie 22 Maj, 11 20:03 ]
          o Klient odmówił….Dlaczego ? Być może ma świadomość tego , ze uszkodzenie to nie jest wynikiem nieprawidłowej naprawy jego pojazdu przez ASO.
          an Jacek Korczyk chciał umówić się na spotkanie z Klientem
          Nikt się ze mną nie umawiał. Ale Pani radca ściemnia.
          Pan namo nie posiada żadnych dowodów czy ekspertyz, że skutkiem ubytków lakieru jest nieprawidłowa naprawa jego auta
          Z lewej nie odpada a z prawej odpada. Z prawej było malowane więc ciekawe czemu odpada.
          Zamieszczone przez suchy
          Może poprostu nie ma ochoty na kolejne naprawy, które to mogłyby jeszcze bardziej pogorszyć stan samochodu? Ja się nie dziwie
          Tu masz rację. Palpitacji serca dostaję jak słyszę ASO Korczyk
          Zamieszczone przez suchy
          przychodzić na odbiór samochodu z rzeczoznawcą
          Pasowało by przychodzić z rzeczoznawcą

[ Dodano: Nie 22 Maj, 11 20:07 ]
          Zamieszczone przez bzyq_74
          ak będzie rozprawa dorzucę cegiełkę do kosztów adwokata.
          Trzymam Cię za słowo :-)

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No i wszystko jasne
            Dobrze że nie robiłem u nich progów pd uszczelek

Komentarz

• PAOLO ESCO
              RS
              • 2009
              • 6626
              • Volkswagen
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

namo nie daj się OCP jest z Tobą
              ...to czekamy co powie teraz Pani radca_prawny :?:
              Może nareszcie się przedstawi zamiast straszyć "wilkiem" OCP :tuk: i zajmie się wreszcie Klientem ...? a może tak radca_prawny dbając o dobre imię ASO doprowadzi do ukarania osób które prawdopodbnie spieprzyły robotę ?
              ... a z wypowiedzi namo wynika, że wprowadza Pani nas w błąd i mija się z prawdą :roll: ... tak ma wyglądać dbanie o dobre imię ASO ... to na tym polega ???
              ASO KORCZYK STOP - :klnie:
              PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

PAOLO ESCO,
                Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                a może tak radca_prawny dbając o dobre imię ASO
                ... w końcu uzmysłowiłaby włascicielowi tego ASO po co i dla kogo on istieje na tym rynku, oraz kto mu daje zarobić na chleb !!!!!
                Mi sie po prostu krew w żyłach gotuje, jak słysze o kolejnym ASO w Polsce które zachowuje się jak gdyby PRL cały czas trawał i miał się dobrze :shock:
                Szlag mnie jasny trafia, jak słysze tekty o "nie prawidlowej eksploatacji samochodu" w stosunku do ludzi którz mieli naście aut i jakoś zadnego do tej pory nie popsuli. Pytam się w takim razie dlaczego ulicha w katalogach danego modelu auta nie pisze się otwarcie, że w tym samochodzie moze np. odpadać lakier. Szlag mnie trafia jak słyszę od ASO jakieś bajki o pyle wulkanicznym !!! Ludzie gdzie my żyjemy ???!!!! Dlaczego wiekszość przedsiebiorców w Polce nie ma cyliwnej odwagi przeznać się do popełnionych błędów ??!!!
                Może ten radca prawny wkońcy zajmie się faktycznie dobrym imieniem tego ASO i powie włascicielowi "słuchaj stary, dla własnego dobra, weź ty się wkońcu do roboty i traktuj poważnie swoich klientów, bo to oni dają ci chleb i to ty jesteś dla nich, a nie oni dla ciebie !!! "
                Czarny Elegance

Komentarz

Prawdopodobną przyczyną odpadnięcia listwy przyklejonej przez ASO Korczyk była prędkość powyżej 100 km/h. Wina Pana Zycha oczywiście :-)

Komentarz

• PAOLO ESCO
                    RS
                    • 2009
                    • 6626
                    • Volkswagen
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Big
                    to ty jestes dla nich a nie oni dla ciebie !!! "
                    może kiedyś to załapią ...tylko czy ASO Korczyk będzie istniało wtedy jeszcze??? ...bo co do tego mam juz pewne wątpliwości ...z takim podejściem do klienta :zastrzelic

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez namo
                      Prawdopodobną przyczyną odpadnięcia listwy przyklejonej przez ASO Korczyk była prędkość powyżej 100 km/h
                      Namo, to na pewno jest Twoja wina. Nieodpowiednio eksploatujesz samochód, przekroczyłeś 100 km/h
                      Czarny Elegance

Komentarz

• PAOLO ESCO
                        RS
                        • 2009
                        • 6626
                        • Volkswagen
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Big
                        przekroczyłeś 100 km/h
                        i to pewnie w terenie zabudowanym ... a może rozwinąłeś taką prędkość na autostradzie? - nie bałeś się :diabelski_usmiech
                        ja bym się tak naprawionym samochodem bał jechać ...nawet te 40 km/h

Pani radca_prawny - czuje bluesaaa ? Jaja sobie z WAS teraz robimy - i jak przyjemnie Pani reprezentowac taką firmę? :hmm

Komentarz

• theOne
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 177

Po tym co tu czytam i widzę, w życiu nie chciałbym mieć nic wspólnego z tym ASO. Może czytając ten wątek, zmienią wreszcie podejście do klientów i zaczną ludzi traktować poważnie.
                          Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9935
                            • Ford

namo, nie włączaj zbyt dużego nadmuchu, bo nadciśnienie gotowe jest wywalić/wypchnąć szybę...
                            Aha, pył wulkaniczny pewnie zadział tylko na jeden próg, do tego wyżarł lakier na śrubkach i zneutralizował klej na listwie wokół szyby... :szeroki_usmiech Co gorsza - na Islandii znów (podobno) wybuchł wulkan :diabelski_usmiech
                            Adam... Używam:
                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Guguś
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 1212

Drodzy forumowicze, ja bym na miejscu autora tego tematu pojechał do ASO omawianego w temacie, poprosiłbym o spotkanie z właścicielem, na spotkaniu o udostępnienie komputera i pokazałbym mu OCP.

Zapomniałem dodać, że powinieneś mieć dyktafon i może panienkę z TVN-u :szeroki_usmiech , moze i TVN Turbo :diabelski_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

Zamieszczone przez Guguś
                                Drodzy forumowicze, ja bym na miejscu autora tego tematu pojechał do ASO omawianego w temacie, poprosiłbym o spotkanie z właścicielem, poprosiłbym o udostępnienie komputera i pokazałbym mu OCP.
                                Nie bój ta się :-) Już niedługo po wpisaniu w google "korczyk" na drugim miejscu wyników wyszukiwania pojawi się ten temat. Właściciel tego ASO z pewnością już to czytał skoro nasłał na nas Panią radce prawną. Myśleli że mają z gówniarzem do czynienia a jak na razie ich posunięcia nie są na ich korzyść.

Ale żeby się jarać że sąd przybił im mógł zaległy VAT, każdemu przybija :-)

Komentarz

• baca10
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 6225

namo, ta listwa odpadla ci tylko dlatego ze masz kombi, musisz teraz uwazac :diabelski_usmiech

Komentarz

• abstinent
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4842
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

namo wpadnij do mnie, weźmiemy poxipol albo ośmiorniczkę i przykleimy porządnie

Komentarz

Zamieszczone przez abstinent
                                      namo wpadnij do mnie, weźmiemy poxipol albo ośmiorniczkę i przykleimy porządnie
                                      Ta listwa jest metalowa. Przyklejenie to nie problem żeby nie to zagięcie. W emidzie mówili że trzeba nową lakierować i przykleić.

Komentarz

• suchy
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 682

namo, jak zobaczyłem zdjęcia listwy to parsknąłem śmiechem :lol: strach się bać wjechać na chociażby ekspresówkę w Polsce a już nie mówiąc o autostradzie bo mi sam fotel kierowcy zostanie na drodze :lol:
                                        Życzę Ci dużo wytrwałości ze zmaganiami z tym ASO bo jak widać środków nie szczędzą w chwilach słabości.
                                        Naszła mnie pewna refleksja, iż nie ma co wieszać trupów na Pani radca prawny, która Bogu ducha winna została przez nich wynajęta :wink:
                                        Było, minęło:
                                        RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• Voit
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 816

...A mi przychodzi do głowy stary dowcip, chyba z jakiegoś filmu:
                                          "- Co to jest: Trzystu prawników na dnie morza?
                                          - Dobry początek! "
                                          :lol:

Komentarz

• loyd
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2342

Bardzo śmieszne

Komentarz

• Skfarek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 4795
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez namo
                                              Nie bój ta się Już niedługo po wpisaniu w google "korczyk" na drugim miejscu wyników wyszukiwania pojawi się ten temat.
                                              po wpisaniu "ASO korczyk" wątki z naszego forum są na 5 miejscu, na 3cim są interwencje auto świata :diabelski_usmiech
                                              Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                              6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                              Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Lashlo
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1455

A na marginesie... Gdzie Pani radca prawny sie podziala?

Komentarz

Zamieszczone przez Lashlo
                                                  A na marginesie... Gdzie Pani radca prawny sie podziala?
                                                  To nie radca prawny. To jakiś pracownik tej firmy wybrał taki login żeby strach wzbudzić. Poza tym żaden radca prawny nie robił by z siebie pośmiewiska na forum. Prędzej powinienem pismo poleconym dostać albo ABW o 6:00 gościć.

Komentarz

• czesio73
                                                    Drive
                                                    • 2011
                                                    • 64

Zamieszczone przez namo
                                                    To nie radca prawny.
                                                    Tak też przypuszczam.
                                                    Radca prawny nie może występować anonimowo - jeżeli tak robi to narusza zasady etyki. Trzeba wtedy poinformować jego izbę, to wszczną przeciwko niemu postępowanie. :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...